maanantai 8. helmikuuta 2016

Benjamin 1v

"Murupulla, Paketti, Benkku, Bemmami, Bemmi, Benjamiini, Pötikkä, Jöllikkä, Hulk, Vauva, Pikkuveli, Nappula"

Uskomatonta ajatella, että Benjamin on ollut osa meidän perhettämme vuoden. Toisaalta vuosi on mennyt todella nopeaa, mutta toisaalta taas Benjaminin ensimmäinen vuosi on ollut melkoista hulabaloota :)

Vuosi sitten pakkasimme Luken ja keltaisen pulkan automme peräkonttiin ja lähdimme viettämään aurinkoista pakkaspäivää Kemijoen jäälle. Laskimme mäkeä ja samalla oli toiveena saada synnytys käynnistymään. Tarvoin umpihangessa minkä ehdin, ja sanoin miehelleni, että "jos ei tällä synnytys käynnisty, niin ei sitten millään!"

Seuraavana yönä kirjauduimme synnärille. 32 tunnin synnytyksen jälkeen saimme syliimme pienen uskomattoman suloisen pojan. Olimme niin onnellisia ja kiitollisia siitä, että meitä oli onni lykästänyt jo toiseen kertaan. Tulimme kotiin pieni paketti mukanamme, laitoimme hänet kehtoon ja ihmettelimme.






Benjaminin ristiäiset vietettiin ihanana aurinkoisena kevätpäivänä ja mukana karkeloissa oli iso liuta ystäviä, sukulaisia ja kummit. 








Kun Benjamin oli 4kk, muutimme Englantiin. En vieläkään oikein käsitä, miten sen kaiken rulianssin klaarasimme läpi, mutta niin vain muutimme ja asetuimme aloillemme uuteen maahan. Benjamin on ollut uskomattoman reipas ja sopeutuvainen vauva. Hymyilevä pieni aurinko, jolla on varmastikin universumin lyhin pinna. Voimaa pienessä miehessä on aivan valtavasti. Tavarat lentää monen metrin kaarella ja kämmeellä läpyttely on myös lempipuuhaa. Usein kohteena on äitin poski tai isin maha. 









Benjamin rakastaa kylpemistä, puhelimia ja tietokoneita, isoveljen kanssa leikkimistä, tavaroiden silmitöntä nakkelua, painimista, kovia ääniä, television hakkaamista, tavaroiden levittelyä, kaappien tonkimista, äidin kanssa pussailua, läpyttelyä ja maitopullon kanssa pötköttelyä. Benjamin on kova poika flirttailemaan erityisesti rouvashenkilöille metroissa ja busseissa. Hän räpyttelee sinisiä silmiään ja tuijottaa intensiivisesti niin kauan, että häneen kiinnitetään huomiota. Lempiharrastuksiin kuuluu myös nakella vessanpönttöön tavaroita, tänään sieltä löytyi pikkuauto, kaksi ponkkaria, lapanen ja potta. Kaukosäädin oli juuri matkalla joukkoon kun narautin jätkän itseteossa.







Benjaminilla ei ole hiuksia juuri nimeksikään, mutta hampaita sitten senkin edestä. Benjamin osaa kävellä, heittää high fiven, vilkuttaa, kurkistaa, sanoa "äittä", vaatia, protestoida ja antaa pusuja sekä haleja. Benjamin on sairastanut todella paljon Englantiin muuton jälkeen, ja se on aiheuttanut aika paljon huolta ja vähäunisia öitä koko porukalle. Uuden asunnon myötä kaikki sairastelut näyttävät loppuneen, ja nämä murheet toivottavasti ovat historiaa. 








Benjamin on uskomattoman reipas pieni tuhotaapero, joka on ollut aivan fantastinen osa perhettämme tämän tapahtumarikkaan vuoden. Benjamin kokenut ikäisekseen paljon kaikenlaista. Poika on kulkenut mukanamme joka paikassa, joten lentokoneet, metrot, bussit, autot, laivat, gondolihissit ynnämuut on testattu jo hyvissä ajoin. Miljoonakaupungin huiskeeseen poika on tottunut todella hienosti. Mikään ei ole parempaa kuin Benkun kikatus ja uninen tuhina. Vaikka näissä ruuhkavuosissa joka aamu tuntuu alkavan liian aikaisin, onhan se aivan ihana herätä siihen, että 1-vuotias juttelee ja läpyttelee uuteen päivään. 








Kiitos Benjamin, että olet meidän. Olet opettanut meille niin paljon, ja on ollut ihana seurata tutkimusmatkaasi tähän asti. Maailmassa on vielä monta ihmeellistä asiaa, jotka haluamme sinulle näyttää. Tätä laulua kuuntelin paljon kun saimme sinut. Paljon onnea rakas Benjamin! <3 


Voisinpa luvata
sulla on voittajan arpa
Voisinpa luvata
lempeesti kohtelee maailma
Voisinpa osata
sun joka kysymykseen
vastauksen

Voisinpa luvata
koskaan et valitse väärin
Voisitpa todeta
selvispä hyvin taas tääkin
Voisinpa luvata
nää jutut menevät näin
parhain päin

Ehkäpä lupaan
Mä huijaan sua hiukan
en pyydä anteekskaan
Kaikki on hyvin
Ja hyvin voi olla
että onni suosii vaan
Sua onni suosii vaan

Voisinpa luvata
aina mä olen sun luona
etkä sä kadota
itseäs tuulissa tuolla
Ja ketä rakastat
ja mitä haluatkaan
sen myös saat

Ehkäpä lupaan
Mä huijaan sua hiukan
en pyydä anteekskaan
Kaikki on hyvin
Ja hyvin voi olla
että onni suosii vaan
Kaikki hyvin
Ja hyvin voi olla
et onni suosii vaan
Sua onni suosii vaan

Emma Salokoski - Voisinpa luvata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti