maanantai 29. helmikuuta 2016

Lukas 3 vuotta

”Luksu, Luke, Luukas, Luke-Petteri, Luketsu, Täystuho, Nappula, Isoveli, Runopoika, Hope”




Wow. 3 vuotta. 3 vuotta sitten minusta tuli äiti. Jos Benjaminin syntymä lähenteli normaalia kokemusta lopun trilleriä lukuun ottamatta, oli Luken syntymä jotain kaikkea muuta. Kuitenkin saimme lopulta 2,5kg pientä poikaa syliimme, ja siitä päivästä lähtien elämämme on ollut paljon rikkaampaa, kirkkaampaa, vauhdikkaampaa ja tunteikkaampaa. 



Luke on nuoresta iästään huolimatta kokenut melkoisia asioita. Elämä on ollut yhtä vuoristorataa ja isoja asioita on tapahtunut. Kuitenkin tämä pieni poika on ollut se, mikä on pitänyt elämässä kiinni, ja jonka valo, energia ja pyyteetön rakkaus on häikäissyt monta ihmistä ympärillään. 

Luke on ollut aina vauhdikas, tunteikas ja rakastava lapsi. Hän haluaa tehdä asiat omalla tavallaan kuten arvatenkin kaikki uhmaikäiset. Välillä meillä kolisee yhteen, mutta meillä kyllä rakastetaankin sen edestä. Lukas sanoo monta kertaa päivässä kuinka paljon rakastaa, antaa haleja ja pussaa. Pitää huolta pikkuveljestä ja suunnittelee olevansa jonain päivänä ”parhain palomies!” Luke rakastaa leluja. Hän leikkii todella paljon kaikenlaisia leikkejä, joihin yleensä kuuluu olennaisena osana se, että joku on pulassa. Joskus joku joutuu vankilaan, aina jotain sammutetaan ja yleensä leikki päättyy: ”kiitos paloauto kun pelastit minut!”



Luke oli jo 1-vuotiaana välkky kaveri. Hän ymmärsi todella paljon ympäristöstään ja ihmisistä lähellä. En ikinä unohda, kun juuri vuoden täyttäneenä Luke näki viimeistä kertaa mummiaan. Hän tuli sairaalahuoneeseen, ja kaikkien ihmisten keskeltä heti katsoi mummia, otti etusormen ja alkoi pyörittää sitä kämmentään vasten. Koska mummi teki joka kerta Harakka huttua keittää.


Lukas on todella sopeutuva ja oikeudenmukainen kaveri. Hän rakastaa ystäviään yli kaiken. Ottaa heti kädestä, antaa haleja, pusuja ja ottaa leikkeihin mukaan. Lukas tykkää seikkailuista, lelukaupoista, isin kanssa leikkimisestä, äidin kanssa leipomisesta ja kaikenlaisesta askartelusta. Lempikirjoja ovat erityisesti Puppe-kirja ja Halataan-kirja. Lempibiisejä ovat Twinkle twinkle little star, Palomies Samin tunnari, Ystäväin, Suojelusenkeli ja Counting stars. Lempiohjelmia puolestaan ovat muun muassa Palomies Sami, Rautajätti, Zack ja Quack, Mother Goose Club, Chuck, Matka maailman ympäri ja Muumit.


Lukas ei pidä kovistä äänistä missään muodossa. Hän ei pidä kovasta huudosta, kirkumisesta, imureista, vatkaimista tai mistään kovaäänisistä vempaimista. Hän ei myöskään pidä jos pikkuveli tulee sotkemaan leikit. Yhä yllätyksenä tulee myös kasvikset lautasella ja hampaidenpesu joka ilta. 

Luke on todella huumorintajuinen ja nauravainen tyyppi. Hän rakastaa tutkia ja perehtyä asioihin. Hän rakastaa majakoita, ja hän voisi vierailla majakkamuseossa aina uudestaan ja uudestaan. Hän rakastaa jos saa tehdä itsekseen juttuja ja että häneen luotetaan. 



Tänään Lukas pohdiskeli ystäväni kanssa maailmankaikkeutta kun ilta hämärtyi.

"Laskiko aurinko maillensa?”
"Joo, aurinko laski, koska nyt on ilta."
”Pelottaako auringolla pimeä?”

Veljeni, eli Luken eno kuuntelutti minulla yhden kappaleen ja sanoi, että hänestä tämä kertoo Lukaksesta. Eikä hän voinut olla enempää oikeassa. Lukaksen mummi sanoi aina, että ”Miten voikin lapsi olla niin viisaan ja pohtivan näköinen jo vauvana.” 

Meidän reipas, ennakkoluuloton, tunteikas runopoikamme.
Paljon onnea rakas Lukas 3v <3

Hänellä on sielukas katse, isoäiti tiesi Lapsella on sydän paikallaan, lämmittää kuin tuvan liesi Tuo poika on herkkä niin, jos loukkaantuu niin itkee itsensä tainnoksiin Voi kunpa ei joutuisi vaikeuksiin Siitä tulee vielä runopoika, laittaa joku päivä kaikki viulut soimaan Ei tule ehkä kunnon miestä oivaa, yhteiskunnan ratasta vaan kapinoiva Siitä tulee vielä runopoika, laittaa joku päivä kaikki viulut soimaan Ei tule ehkä kunnon miestä oivaa, tehokasta toimijaa vaan unelmoiva Useimmiten kirjoittaa kaiken pöytälaatikkoon Sisimpänsä paperille, katseilta piiloon Kun tulee se aika jolloin kaikki tuo näkee päivän valon Hän havahtuu, sen poltteeseen paloon Siitä tulee vielä runopoika, laittaa joku päivä kaikki viulut soimaan Ei tule ehkä kunnon miestä oivaa, yhteiskunnan ratasta vaan kapinoiva Siitä tulee vielä runopoika, laittaa joku päivä kaikki viulut soimaan Ei tule ehkä kunnon miestä oivaa, tehokasta toimijaa vaan unelmoiva

Aurora - Runopoika




1 kommentti: