maanantai 27. heinäkuuta 2015

River Thames

Viikot menee ihan älytöntä vauhtia, mutta niin ikävä kyllä menevät myös viikonloput. Viikolla puistoiltiin paljon poikien kanssa ja kävimme paikallisessa minihoplopissa sadepäivänä vähän temuamassa. Lauantaina päätimme lähteä seikkailemaan ytimeen päin, ja lopulta päädyimmekin Thamesille seilaamaan. Pakkasimme siis pojat mukaan ja hyppäsimme laivaan Embankmentilta, josta seilasimme aina North Greenwichiin asti. Pikkuhiljaa alkaa paremmin ja paremmin hahmottaa tätä kaupunkia ja mitä mistäkin ilmansuunnasta löytyy. Lontoo on kyllä valtava...



Kävimme O2-areenalla syömässä (ja haaveilemassa treffeistä aikuisten kesken jollekin upealle keikalle... Apua, milloin lie ollaan oltu viimeksi, on siitä ainakin puoli vuotta) Luke hyppeli tasajalkaa jo laivasta tullessamme nähdessään taivaalla kulkevan gondolihissin, Emirates Airlinesin. Sinne oli siis päästävä! Matkustimme sillä Thamesin toiselle puolelle. Mie puristin rystyset valkosena kameraa, Luke puolestaan oli aivan hunajaa kun näki ylhäältä junia, laivoja, lentokoneita ja vaikka mitä. "Äiti mikä (tämä) onnnn?" kuului monta kertaa matkan aikana. Ben vaan viileenä chillasi rintarepussa isänsä sylissä, eikä ollut moksiskaan. Välillä mietin, että tajuaakohan tuo lapsi riepu mihin kaikkialle sitä on jo lyhyen elämänsä aikana kuskattu!




Hauskuus ei loppunut tähän, vaan keskustaan matkasimme junalla, jossa pystyi istumaan ihan keulassa. Luke ylensi heti itsensä koko junan kuljettajaksi. Tower Bridgeltä kävelimme Cityn läpi bussille ja matkustimme Ally Pallyyn Summer Festivaleille. Siellä oli kyllä ihana rento meininki! Täällä olemisessa erona Suomeen on muun muassa se, että lapset kulkevat mukana myös illanvietoissa. Esimerkiksi näillä festivaaleilla ei ollut mitään erillisiä anniskelualueita, vaan oli tiskejä mistä ostaa juotavaa ja kojuja mistä ostaa erilaisia ruokia. Porukka istui piknikeillä, lapsille oli karuselleja ja kaikenlaista kivaa järjestetty. Livemusa soi ja jossain pelattiin futista lasten kanssa ja jossain istuttiin kaveriporukalla piknikillä. Kaikki yhdessä sovussa ja kaikilla oli hyvä fiilis! Koko iso puisto oli tapahtumaa ja tekemistä täynnä. 






Tämä päivä on taas mennyt orientoituessa uuteen viikkoon: pyykkivuoreen, ruokaostoksiin, ruuanlaittoon, vauvansoseteatteriin, vaipanvaihtoon ja mitä näitä arkisia asioita tässä poikien kanssa oleskelussa onkaan. Oleskelua se ei kyllä ole, sen verran voin kertoa! Tänään oli tuulinen päivä, joten menimme poikien kanssa meidän pieneen kylppäriin kylpylälomalle. Mukana oli onki, kaloja, delfiini ja tivolin onginnasta voitettu rekka-auto. Sitten katsottiin piirrettyjä, luettiin kirjoja, laulettiin, kitistiinkin välillä, nukuttiin ennätyslyhyitä päikkäreitä (molemmat eri aikaan tietenkin, mitenkäs muutenkaan), kitistiin vähän lisää ja leikittiin vielä enemmän. Sitten lopulta otettiin isi avosylin töistä kotiin ku ilta alkoi jo hämärtyä. Tuutulauluja, selkään ja mahaan piirrettyjä paloautoja, lupauksia siitä, että yöllä saa tulla viereen jos pelottaa. Iltapalat, iltapesut ja lopulta höyhensaarille.

Sellaista se elämä täällä on - ihan tavallista arkea ja mukavia touhuntäyteisiä viikonloppuja. Nyt on hyvä näin.

2 kommenttia:

  1. Oooo vähänkö siellä on pojat ollu varmasti onnessaan! <3 Niin ja Luken kengät on aiiivan ihanat! Tätillä on mätsäävät, ei tosin yhtä hienon väriset ;)

    VastaaPoista
  2. Oooo vähänkö siellä on pojat ollu varmasti onnessaan! <3 Niin ja Luken kengät on aiiivan ihanat! Tätillä on mätsäävät, ei tosin yhtä hienon väriset ;)

    VastaaPoista