sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Sopeutumista

Eilen ehdin pikaisesti kirjoitellakin kuulumisia, mutta nyt kun talo on hiljennyt, on aika vähän taas fiilistellä lisää tätä tilannetta. Me ollaan oikeasti täällä nyt! Asutaan ja tehdään tänne koti. Ollaan tosiaan perehdytty lähiympäristöön vähän sillä silmällä, että arjessa olisi touhua ja tekemistä, ja perusjutut kuten kauppahommat ynnä muut sujuisivat mahdollisimman kivasti.


Täällä asumisessa on muutamia aivan superkivoja juttuja. Ensinnäkin tämä alue - isoja puistoja lähellä, joissa on kivoja leikkipaikkoja ja aina leikkikavereita. Näitä kaipasin Suomessa asuessani, sillä meidän lähellä ei ollut yhtään kunnon puistoa. Täällä niitä riittää!

Kahviloita ja ravintoloita tuntuu olevan oikein mukava valikoima. Yksi huippujuttu tässä muuttorumban keskellä on ollut se, että täällä ruokaa saa kotiinkuljetettuna ilman lisäkustannuksia. Vaihtoehtoja on satoja. Ollaan tilattu intialaista, kiinalaista ja italialaista tähän mennessä. Edullista ja superhelppoa :) Samoin ruokaostokset saa kotiin kannettuina ja pakattuina, mikä onkin aivan huikea juttu. Helppoa vain klikkailla netissä mitä tarvitsee, ja pian ostokset ovat jo ovella.


Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja jäävät juttelemaan. Tekemistähän täällä riittää niin paljon kuin vain jaksaa tehdä! Viikonloput on suunniteltu pitkäksi aikaa :) Nytkin tekemislistalla odottaa London Aquarium (akvaario), London Zoo (eläintarha), Muswell Hill, Natural History Museum, Science museum...


Juttelin tässä erään saman elämänmuutoksen läpikäyneen ihmisen kanssa, jonka kanssa naureskeltiin, että pitäähän se muutoksen keskellä ottaa luulot pois kaikilla sektoreilla, että varmasti shokki on tarpeeksi tuntuva. Todella harvoin hukkaan mitään, liekö koskaan edes varastettu mitään suurempaa. Joka ikisen tietokoneellani olevan valokuvan olen varmuuskopioinut, mutta en osannut ikinä ajatella, että kameralle ja sadoille siellä olleille kuville tapahtuisi jotain. Ja kyllä - kameraa ei ole näkynyt. Huomenna nieleskelen loputkin tästä karvaasta takaiskusta ja alan raapimaan kasaan kuvia muualta Benin ekasta neljästä kuukaudesta. Ja nöyränä tilaan itselleni jonkun pienen kameran...


Kyllä tällä kaupungilla on niin paljon annettavaa ja koettavaa. Luke myös on kovin mielissään kaikesta uudesta! Toivottavasti arki alkaa sujua kivasti, sittenpä homma täällä meillä onkin hyvällä mallilla! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti